Vägghängt sängbord

Tycker vägghängda sängbord verkar oerhört praktiska. De ger mer luft och plats i sovrummet och gör det himla lättstädat!
Oftast behöver man inte ha så mycket saker i sängbordet så de behöver inte vara så stora.

Tyvärr är de sängbord jag hittat ganska dyra.. iaf enligt min plånbok. Jag skulle kunna tänka mig alla dessa, framför allt nr 2 Wally sängbord. Men det kostar 1755 kr och är lite för mkt, plus att jag gärna vill ha två också!
Annars gillar jag nr 5, Style sängbord, det priset är lite bättre, 890 kr. Men är fortfarande lite för mycket för min studentplånbok.


1. Utö vägghylla
http://www.massiv.se/sangbord_vagghylla_hallbord/sangbord_vagghylla_hallbord.html
2. Wally sängbord
http://zebra-collection.se/wally
3. Tilda sängbord
http://www.bromollamobler.se
4. Hanö vägghylla
http://www.massiv.se/sangbord_vagghylla_hallbord/sangbord_vagghylla_hallbord.html
5. Style sängbord med låda
http://www.tumbomobler.se/index.asp
6.Nimbus sänghylla
http://www.tumbomobler.se/index.asp


Detta är ett billigare alternativ, 349 kr på forvara.se, men den saknar låda. Är ju ändå ganska smidigt med en låda för alla småsaker som lätt hamnar på sängbordet..


Foto: http://www.forvara.se


Vad har ni för sängbord hemma?

/Linda


Nytt köksbord!

Äntligen gjorde vi slag i saken och köpte ett nytt köksbord som vi har pratat om så länge! Det blev ett i vitt och ek från Nordik, ser ut som på bilden fast lite mindre med fyra stolar! Tyvärr hade de det inte hemma så vi får ge oss till tåls till nästa vecka innan vi kan hämta det.Foto: Nordik.se

Hittade även denna fina dörrmatta på rea (endast 39 kr!) så den fick också följa med hem :)Foto: Linda

/Linda


Brud i gult

Jag läser en vuxenutbildning till florist och idag hade vi, och resten utav skolan, en utställning, "Fest och bröllopsyra" var temat.
Det blev väldigt lyckat och min grupp blev oerhört nöjda med vårt bidrag!
Vi har gjort en klänning av sisal! Själva stommen består av hönsnät som vi formade runt en skyltdocka, hönsnätet går till höften, där är den fäst runt en ställning med ben och denna vilar hela klänningen på. Vi klädde nätet och ner till golvet med vit sisal med hjälp av spraylim. Blommorna har vi stuckit igenom sisalen och så sitter de i plaströr med vatten på insidan!Bröllopstårtan är gjord av frigolit, vi har sedan skurit ut små tårtbitar i varje lager där vi placerat oasis som vi täckt med blommor!


Förutom grupparbetet så gjorde alla i klassen varsin brudbukett, här är mitt bidrag!Bilder ifrån resten utav utställningen kommer såsmåningom!

/Linda


Zink

Jag har fallit pladask för zinktrenden. Det är liksom fräckt och mysigt på samma gång!

Här kommer lite inspiration!/Linda


Mormorsrutor

Jag har blivit väldigt förtjust i mormorsrutor! Funderar på om jag ska våga mig på att göra en egen filt.. Mönstret ser inte helt lätt ut så vet inte om jag kommer klara det. Men det är väl bara att testa och se!

Eller helt enkelt bara beställa denna underbara filt från jotex!


Foto: Jotex

/Linda


Kökssoffa som sänggavel?!

Jag har länge velat ha en kökssoffa, tycker det är så himla mysigt, men tyvärr får vi inte plats med det i vårt kök. Igår såg den här bilden i senaste Drömhem & Trädgård:


Foto: Drömhem & Trädgård nr 1 2011

Självklart borde jag ha den i sovrummet istället! Passande nog är jag på jakt efter nya sängmöbler men har inte kunnat bestämma mig för vad jag vill ha, men nu vet jag precis.
Nu är det bara detaljen att hitta den perfekta soffan.
Önska mig lycka till!

/Linda

Stopp i avloppet?

Så här såg det ut i vår diskho efter att jag diskat idag.. tror vi kan konstatera att vi har stopp i avloppet!


/Linda

Blomsterarrangemang

Idag har jag roat mig med att göra ett blomsterarrangemang här hemma. Har tänkt på det länge och haft skålen ett bra tag men inte riktigt hittat de växter jag ville ha i. Tillslut valde jag en vit kalanchoë, hjärtan på tråd och någon form av succulent, vet inte exakt vilken sort det är.

Här ser ni resultatet! Vad tycks?

Foto: Linda

Foto: Linda

Att göra egna blomsterarrangemang hemma är både roligt och bra mycket billigare än de som finns att köpa i affärerna! Allt som behövs är en skål/kruka att plantera i, valfria växter, jord att plantera med och någon sten eller sand att dekorera med.
Jag valde även att ha en liten värmeljushållare i, den är fäst på en pinne så är bara att sticka ner i jorden. Hittade min på Blomsterlandet.
Tänk på att lämna en liten bit mellan dekorationsstenen, eller jorden om du enbart har det, och krukkanten, annars rinner vattnet lätt över när arrangemanget ska vattnas.

Lycka till!

/Linda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0